27. maart 2020
Zojuist heb ik mijn eindgesprek gehad bij PHI. Hoewel het echter een formaliteit was en ik de gesprekken met mijn twee psychologen al had afgerond, merk ik toch dat ik er best emotioneel onder ben. Het voelt als een mijlpaal en einde van een vreselijk eenzame, radeloze en donkere tijd. De tests wijzen het uit en ik voel het aan alles: ik heb mijn depressie verslagen! Nooit eerder ben ik zo in de war geweest, nooit eerder heb ik het zo zwaar gehad, nooit eerder heb ik zo'n ongelukkige periode...
23. maart 2020
"Nog 15 dagen.. dan ben ik af van die vreselijke pil die me helaas veel minder bracht dan ik had gehoopt." Wat zegt ik? Helemaal niks! Natuurlijk brengt het sommige mensen wél veel en hebben ze er echt baat bij. Des te schrijnender is het dat het een groot deel van de mensen die zich radeloos en wanhopig voelen niets brengt. Daar ben ik er één van. Niet om zielig te doen, maar gewoon, omdat het zo is. Geen één moment in het hele anti-depressiva circus heb ik het gevoel gehad dat het me...
22. maart 2020
In kader van "doen wat goed voor me is" heb ik besloten om van me af te gaan schrijven. Even in het kort: op 5 november ben ik bevallen van onze zoon Jan. Helaas was dit niet de "vrolijke-wolk- tijd" waar ik me zo op had verheugd. Sterker nog, ik heb me nog nooit zo ellendig gevoeld en ik kan je vertellen.. dat valt dan rauw op je dak. Meer dan wat "babyblues" en meer dan "eventjes verwerken wat er allemaal gebeurd is". Een jaar later werd er dan ook een depressie en gegeneraliseerde...