THUIS

Zojuist heb ik mijn eindgesprek gehad bij PHI. Hoewel het echter een formaliteit was en ik de gesprekken met mijn twee psychologen al had afgerond, merk ik toch dat ik er best emotioneel onder ben. Het voelt als een mijlpaal en einde van een vreselijk eenzame, radeloze en donkere tijd. De tests wijzen het uit en ik voel het aan alles: ik heb mijn depressie verslagen! Nooit eerder ben ik zo in de war geweest, nooit eerder heb ik het zo zwaar gehad, nooit eerder heb ik zo'n ongelukkige periode gekend. 
Ik was mezelf niet meer en bezeten door het vergif wat depressie heet. Zo hard werken, maar niet de vruchten plukken, zo verdwaald zijn in het mistige, donkere woud en zo moedeloos worden van het harde werken.. 


Een depressie is complex en er ís niet één oplossing. Wat ben ik dankbaar dat ik hulp heb gevonden in PHI. Dit is mijn redding geweest. Het was een moeizame en pittige tijd waarin ik zo veel geleerd heb en mezelf zoveel beter heb leren kennen. Oude, verroeste pijn werd uitgegraven en kreeg in mooi plekje, ik heb geleerd dat er helemaal niks mis is met mijn gevoel en dat ik dit móet blijven uiten, ook als dit mijn allergrootste angst is...


Dankbaar. Dankbaar ben ik voor de les van deze depressie waar ik mijn hele leven nog profijt van ga hebben. Dankbaar ben ik voor PHI Roermond die mij de inzichten en tools heeft gegeven om uit het donkere dal te kruipen. Dankbaar ben ik voor mijn lieve familie, vrienden, bekenden en onbekenden die mij niet in de steek hebben gelaten en in mij zijn blijven geloven. 

En dan nu, met de tranen rollend over mijn wangen van geluk, verdriet en dankbaarheid, is de dag aangebroken dat mijn traject bij PHI is afgesloten. Het voelt goed, alsof ik de hele wereld aankan. Ik voel me steeds meer de oude, maar dan de nieuwe oude.
Mijn basisveiligheid is weer in zicht.

De reis op de koude, ruwe, oceaan is ten einde.

Ik voel me weer thuis.

 

Liefs, Bregje

Reactie schrijven

Commentaren: 11
 • #1

  Ronald Lijssen (vrijdag, 27 maart 2020 16:44)

  Welkom thuis lieve Bregje!

 • #2

  Diana (vrijdag, 27 maart 2020 16:49)

  Topper! Trots op jou. Met de tools heb je het evengoed zélf gedaan! Blijf de beste versie van jezelf!

 • #3

  Dianne (vrijdag, 27 maart 2020 17:09)

  Wat kun je het go verwoorden Brechje! Ik herken veel in jouw verhaal, het is een periode die je het liefst heel ver weg wil stoppen maar die je ook weer veel heeft gebracht. Idd, blijf uiten!
  Je bent een topper!

 • #4

  Mia (vrijdag, 27 maart 2020 17:32)

  Wat heb je je persoonlijk verhaal goed verwoord. Bijna 30 jaar geleden is mij hetzelfde overkomen en die periode zelf is een zwarte bladzijde in mijn levensboek. Wat heb ik geworsteld en gevochten. Maar enorm veel geleerd.

 • #5

  Ank (vrijdag, 27 maart 2020 18:44)

  Hallo Bregje,
  Knap hoe jij je er hebt doorgeworsteld.
  Carpe diem.

 • #6

  Mira (vrijdag, 27 maart 2020 18:52)

  Wat mooi lieve meid. Jij hebt het gedaan! Heel hard ervoor moeten werken en veel dingen moeten voelen en ervaren om zo ver te komen. Super knap!
  Dikke knuffel

 • #7

  Daniëlle (vrijdag, 27 maart 2020 19:29)

  Lieve Breg,

  Wat ben ik trots op jou! Je hebt het gewoon gedaan! Je hebt die lange moeilijke donkere weg afgelegd naar een mooie nieuwe prachtige wereld die nu aan je voeten ligt. Geniet ervan, dat heb je verdiend! Welkom terug lieve Breg! �

 • #8

  Ine (vrijdag, 27 maart 2020 20:15)

  Lieve, lieve Bregje!
  Wat heb je geknokt maar het is je gelukt, super!
  Ik ben trots op je.
  Wat heb ik met je mee gevoeld en kon je niet helpen.
  Laat haar maar even werd gezegd waarna het volgende moment het ook weer beter ging.
  Een dikke pluim voor je zelf!!

 • #9

  Mir (vrijdag, 27 maart 2020 20:43)

  Trots op jou!

 • #10

  Hubertus (zaterdag, 28 maart 2020 09:36)

  Knap hoe je van een horde in jouw leven een opstapje maakt. Fijn dat je er weer bent (:

 • #11

  Annemiek (zondag, 29 maart 2020 12:45)

  Top lieve Bregje dat je deze zware periode hebt overwonnen. Blij dat je er weer bent in deze nieuwe vorm. Geniet ervan