Meer dan wat "babyblues"

In kader van "doen wat goed voor me is" heb ik besloten om van me af te gaan schrijven. 
Even in het kort: op 5 november ben ik bevallen van onze zoon Jan. Helaas was dit niet de "vrolijke-wolk- tijd" waar ik me zo op had verheugd. Sterker nog, ik heb me nog nooit zo ellendig gevoeld en ik kan je vertellen.. dat valt dan rauw op je dak. Meer dan wat "babyblues" en meer dan "eventjes verwerken wat er allemaal gebeurd is". 


Een jaar later werd er dan ook een depressie en gegeneraliseerde angststoornis vastgesteld. Op dat punt was ik al zo lang aan het worstelen met mijn klachten dat ik een gat in de lucht sprong dat het nu werd erkend en dat ik me niet aanstelde en dat het niet gek was dat ik altijd zo bang was geweest voor.. tja, van alles en nog wat. Daarover later meer ;)

 

Eind vorig jaar heb ik mijn verhaal al mogen vertellen in het magazine "Fijn". De reacties die ik daarop kreeg waren hartverwarmend en hebben me echt gesteund. Door de verhalen die ik terug kreeg als reactie op mijn verhaal, werd me ook pijnlijk duidelijk hoeveel mensen zelf met een depressie te maken hebben gehad of wel iemand kenden met zo'n zelfde verhaal. Als je dit af zet tegen het taboe dat er toch nog vaak heerst dan is het extra schrijnend dat iemand met deze klachten (die zich al zo eenzaam voelt) zich wellicht eerder terug zal trekken, dan hier eerlijk voor uit durft te komen. Terwijl dat wat mij betreft de eerste stap is. 

Ook daarom deze blog. Want om heel eerlijk te zijn, ben ik deze blog begonnen met het idee dit enkel voor mezelf (en misschien wat familie en vrienden) te houden. Toch bleef het borrelen en wil ik nu geregeld een berichtje gaan plaatsen. In principe voor mezelf, maar als ik er ook maar één iemand mee zou kunnen helpen dan is me dat het helemaal waard. Want wat heb ik wat af gegoogeld naar "ervaringen depressie", "geen roze wolk" en "hoe ik ben genezen van mijn depressie". Een verhaal waarin ik mij herkende deed me goed, gaf me het idee dat ik niet de enige was en gaf me soms een beetje kracht. 

 

Liefs, Bregje

Reactie schrijven

Commentaren: 0